china-broke-the-record-for-the-fastest-internet-with-1-2-tps

چین رکورد سریع‌ترین اینترنت جهان را با 1/2 ترابیت در ثانیه شکست

تکنولوژی اینترنت جدید چین می‌تواند در هر ثانیه 150 فیلم سینمایی با کیفیت بالا را دانلود کند و سرعت آن سه برابر رکورد ایالات متحده است

چین موفق شد دو سال زودتر از پیش‌بینی‌ها به نسل جدیدی از سرعت اینترنت که ده‌ها برابر سریع‌تر از سرعت‌های مرسوم شبکه است، دست یابد.

اکنون شبکه اینترنت در چین می‌تواند داده‌ها را با سرعت 1/2 ترابیت (1200 گیگابیت) در ثانیه بین شهر‌های پکن در شمال، ووهان در مرکز و گوانگژو در جنوب این کشور جابجا کند.

احداث این خطوط که بیش از 3000 کیلومتر کابل‌کشی فیبر نوری را در بر می‌گیرد، از تیرماه آغاز شد و پس از احداث و گذراندن تمام آزمایش‌های عملیاتی، در روز دوشنبه به طور رسمی راه‌اندازی شد.

این دستاورد که حاصل همکاری بین دانشگاه چینهوا، شبکه ملی آموزش و تحقیقات چین و شرکت‌های چاینا موبایل و هوآوی است، پیش‌بینی کارشناسان این حوزه مبنی بر اینکه شبکه‌های 1 ترابیت در ثانیه تا سال 2025 ظهور نخواهند کرد، در هم شکست.

بیشتر شبکه‌های اصلی اینترنت دنیا حداکثر با سرعت ۱۰۰ گیگابیت در ثانیه کار می‌کنند. حتی ایالات متحده اخیراً انتقال به نسل پنجم اینترنت خود را با سرعت 400 گیگابیت در ثانیه تکمیل کرده است.

اتصال پکن-ووهان-گوانگژو بخشی از پروژه زیرساخت «فناوری اینترنت آینده چین (FITI)» است، پروژه ای که 10 سال در حال ساخت است و بر عهده شبکه ملی آموزش و تحقیقات چین (Cernet) است.

وو جیان پینگ، رهبر پروژه FITI توضیح داد که خط فوق سریع نه تنها یک عملیات موفقیت‌آمیز بود، بلکه به چین امکان ابداع فناوری ساخت اینترنت سریع‌تر را هم می‌دهد.

وانگ لی، معاون فناوری هوآوی، روز دوشنبه در همان کنفرانس مطبوعاتی در دانشگاه چینهوا گفت که این شبکه «قادر است داده‌های معادل 150 فیلم با کیفیت بالا را تنها در یک ثانیه منتقل کند.»

ژو مینگوی از دانشگاه چینهوا، شبکه اینترنت جدید چین را با یک مسیر قطار فوق سریع مقایسه کرد که جایگزین 10 خط معمولی می‌شود.

شبکه‌های ستون فقرات اینترنت (Internet Backbone Network) که شبکه‌های مازه‌ای نیز نامیده می‌شوند، برای آموزش و تحقیقات ملی و همچنین نیاز روزافزون به انتقال داده برای کاربردهایی نظیر وسایل‌نقلیه الکتریکی هوشمند و صنایعی که از فناوری 5G صنعتی استفاده می‌کنند، بسیار مهم هستند.

وو جیان پینگ درباره این پروژه زیرساختی چین توضیح داد: «پروژه FITI در سراسر جهان بی‌سابقه است. این پروژه به جامعه متن‌باز کمک شایانی می‌کند و می‌تواند از آزمایش ساختارهای نوآورانه در شبکه پشتیبانی کند.»

FITI که در سال 2013 آغاز شده و توسط دولت چین حمایت و توسط وزارت آموزش این کشور مدیریت می‌شود، با همکاری دانشگاه چینهوا و 40 دانشگاه دیگر ساخته شده است و تا پایان سال میلادی جاری تکمیل خواهد شد.

شبکه مازه‌ای جدید چین نشان‌دهنده پیشرفت دیگری برای این کشور خواهد بود که نگران وابستگی خود به ایالات متحده و ژاپن برای روترها و سایر تجهیزات فناوری اینترنت است.

طبق گفته مجریان این پروژه، تمامی نرم‌افزار و سخت‌افزار مورد نیاز در داخل چین تولید شده‌اند و تیم تحقیقاتی فنی در همه چیز از روترها و سوئیچ‌ها گرفته تا اتصالات فیبر نوری پیشرفت‌هایی را داشته‌اند.

همچنین وو جیان پینگ و تیمش یک روتر فوق‌العاده سریع را توسعه داده‌اند که می‌تواند داده‌های بسیار بیشتری را نسبت به قبل مدیریت کند. این تیم همچنین فناوری جدیدی برای تجمیع چندین مسیر نوری برای گذر از محدودیت‌های انتقال داده ابداع کرده است.

نظر دهید

بخش های ضروری *